Vår kostpolicy

VÅR KOSTPOLICY

För oss är mat heligt. Att laga allt från grunden med ekologiska råvaror, svenskt kött och MSC-märkt fisk och att variera maten efter vad årstiden har att erbjuda - det är något vi verkligen brinner för. På varje förskola finns en kock som planerar veckans goda menyer, gör inköp, bakar bröd och ser till så att både barn och vuxna får en god och varierad kost.


Vi lagar vegetariskt flera gånger i veckan och introducerar barnen för nya spännande rätter med jämna mellanrum. Och vi tar vara på det som blir över. Ofta blir rester av gröt eller grönsaker en del av innehållet i nästa dags bröd.

Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, kostpolicy
Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, minikockar
Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, varierade måltider

Hembakat bröd varje dag


På våra förskolor får barnen god och näringsriktig mat hela dagen. Färskt hembakat bröd är en självklarhet. Välkommnen att följa våra kockars omtyckta instagramsidor. För adresser, se respektive förskolas egen sida.

Minikock för en dag, populärt bland femåringarna!


De äldsta barnen får under sitt sista år på förskolan chans att vara med och laga mat för en dag tillsammans med förskolans kock. Det brukar vara väldigt uppskattat och är en spännande och utvecklande erfarenhet.