Om

Om oss

Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, stabil kreativ miljö

En stark fristående aktör i en växande kommun


Med våra fem enheter är vi idag en av de största aktörerna inom förskolan i Staffanstorps kommun. Vi fortsätter att utvecklas i takt med att kommunen växer och behovet av nya förskolor uppstår.


Vi vill erbjuda föräldrar och barn en trygg och stabil förskolemiljö, i nära samarbete med våra engagerade pedagoger. Vår dag ska präglas utav glädje, skratt, utbildning och gemenskap.


Läs mer om vår verksamhet

Vår historia börjar för snart 30 år sedan

Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, sedan 1992
Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, populär verksamhet

1992

1994

2003

2005

2019

2020

Jeppsagårdens Personalkooperativa Förening bildas och öppnar i mars den första förskolan med två avdelningar i Nevisborg.

Den populära verksamheten utökas med ytterligare en enhet, då Trollflöjtens Förskola i Orkesterbyn invigs i mars.

Ett händelserikt år för föreningen. I mars öppnas Centrumhuset på Storgatan mitt i Staffanstorp och i augusti invigs Klockaregården i en charmig gammal villa på Lommavägen i Hjärup.

Myrans Förskola, vår femte och minsta enhet, startas upp i augusti på torget i Staffanstorp, där vi delar lokaler med Polisen.

I augusti utökar Klockaregården sin verksamhet i Hjärup genom en flytt till nya lokaler på Centrumstigen. Klockaregården är nu föreningens största enhet.

I mars flyttar Centrumhuset från Storgatan in i nya fina och större lokaler på Åkerhus och byter samtidigt namn till Åkertäppan.

Du kanske sett oss på byn?

Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, minibussar

Minibussar


Frisk luft är viktigt för både barn och vuxna. Och fri lek i naturen är både lärorikt och kul. Så vi är ute varje dag, oavsett väder. Ibland gör vi utflykter en bit längre bort, då är det perfekt att ha egna minibussar att kunna åka i.

Jeppsagårdens Förskola, Staffanstorp, cargo bikes

CARGO BIKES


Ett annat kul sätt att färdas är med cykel. Barnen älskar att åka lådcykel och vi använder dem så ofta vi kan. Det brukar bli många glada tjut och skratt när vi susar iväg! Upp till sex barn får plats i en cargo bike.